Šéfkuchař George

Nenechte si ujít naše čerstvé články, ve kterých sdílíme nové recepty, kulinářské trendy a užitečné rady

Šéfkuchař George 346986487946147 Recept na bezlepkové palačinky od šéfkuchaře Bezlepková jídla  Zdravé palačinky Snídaně Sladké palačinky Rychlé recepty Rostlinné mléko Recept na palačinky Palačinky bez vajec Palačinky bez lepku Bezlepkové palačinky Bezlepková mouka

Recept na bezlepkové palačinky od šéfkuchaře

  • 200 g bezlepkové mouky (můžete použít směs na bezlepkové pečení nebo rýžovou mouku)
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka (nebo rostlinného mléka, pokud chcete udělat pokrm veganský)
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru (pokud chcete, pro sladké palačinky)
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje (nebo rozpuštěného másla)
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu (pokud chcete pro vůni)

Postup přípravy:

  1. Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, cukr (pokud používáte) a sůl.
  2. Přidejte tekuté ingredience: V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko, rostlinný olej (nebo rozpuštěné máslo) a vanilkový extrakt (pokud používáte). Dobře promíchejte.
  3. Spojte tekuté a suché ingredience: Postupně přidávejte tekutou směs do suché a dobře promíchejte metlou, aby nevznikly hrudky. Těsto by mělo být trochu hustší než na běžné palačinky, ale pokud je příliš husté, přidejte trochu mléka.
  4. Rozpalte pánev: Zahřejte pánev na středním ohni a potřete ji malým množstvím oleje (nebo použijte sprej na smažení).
  5. Smažte palačinky: Nalijte trochu těsta na pánev a rovnoměrně je rozetřete. Smažte palačinku z jedné strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky. Poté ji opatrně otočte pomocí obracečky a smažte ještě 1-2 minuty z druhé strany.
  6. Podávejte: Hotové palačinky přeneste na talíř a podávejte s oblíbenými náplněmi: medem, ovocem, jogurtem nebo jinými toppingy podle chuti.

Tipy:

  • Aby palačinky byly nadýchanější, můžete vejce před přidáním do těsta vyšlehat do pěny.
  • Pro intenzivnější chuť přidejte do těsta trochu skořice nebo citrusové kůry.
  • Také můžete použít kokosové mléko nebo mandlové mléko pro zajímavější chuť.

Dobrou chuť!

Tlačidlo „Ďalšie zaujímavé články“ Přečtěte si více

Napsat komentář