Šéfkuchař George

Nenechte si ujít naše čerstvé články, ve kterých sdílíme nové recepty, kulinářské trendy a užitečné rady

Šéfkuchař George kurinyj-sup-s-polboj-i-sladkim-perczem-0 Moje babička zdědila recept na tuto kuřecí polévku po své babičce Domácí recepty  Zelenina Sůl Mrkev Kuřecí polévka Kuře Cibule Česnek Brambory Bobkový list

Moje babička zdědila recept na tuto kuřecí polévku po své babičce

Ingredience:

  • 1 kuřecí trup nebo 2-3 kuřecí stehna (nebo prsa, pokud chcete méně tučný variant)
  • 2-3 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku (podle chuti)
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Bobkový list
  • Zelenina (petržel, kopr) podle chuti
  • Voda – asi 2 litry

Příprava:

  1. Příprava kuřete: Kuře důkladně opláchněte pod studenou vodou. Dejte je do velkého hrnce a zalijte studenou vodou (asi 2 litry). Postavte na oheň a přiveďte k varu.
  2. Snížení pěny: Jakmile voda začne vřít, na povrchu se objeví pěna. Tu je třeba odstranit lžící nebo děrovanou naběračkou, aby polévka byla čistá a chutná.
  3. Přidání zeleniny: Mezitím, co se polévka vaří, oloupejte mrkev a brambory. Mrkev nakrájejte na kolečka nebo na proužky, brambory na kostky. Cibuli můžete nakrájet na větší kousky (tu pak můžete po vaření vyjmout, pokud ji v polévce nechcete).
  4. Vaření: Jakmile je pěna odstraněna, přidejte do hrnce mrkev, brambory a cibuli. Přidejte bobkový list, sůl a pepř podle chuti. Snižte teplotu na střední a vařte polévku 40-50 minut, dokud kuře nezměkne a snadno se odděluje od kostí.
  5. Vyjmutí kuřete: Když je kuře uvařeno, vyjměte ho z hrnce a nechte vychladnout. Maso odstraňte od kostí a vraťte zpět do polévky. Můžete kuře nakrájet na kousky nebo je jednoduše natrhat na vlákna.
  6. Závěrečný krok: Pokud chcete, přidejte do polévky rozdrcený česnek pro vůni a zeleninu (petržel nebo kopr). Nechte polévku chvíli odstát, aby se všechny chutě dobře spojily.
  7. Podávání: Podávejte polévku horkou, posypanou čerstvou zeleninou. K polévce můžete podávat krutony nebo čerstvý chléb.

Tipy:

  • Pokud chcete, aby byla polévka výraznější, můžete na konci vaření přidat trochu osmahnuté cibule a mrkve.
  • Pokud chcete, aby polévka byla vydatnější, můžete do ní přidat těstoviny nebo rýži.
  • Pro lehkost můžete použít kuřecí prsa nebo filé, ale polévka s kuřetem na kostech bude chutnější a bohatší.

Tento recept na kuřecí polévku je univerzální a může být upraven podle vašeho vkusu, přidáním různých koření nebo zeleniny.

Tlačidlo „Ďalšie zaujímavé články“ Přečtěte si více

Napsat komentář