Večeře pro začátečníky nemusí být složité! Pokud se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, máme pro vás skvělé tipy na rychlé a chutné recepty, které zvládne opravdu každý, i když teprve začínáte s vařením. Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé a dokonalé pro každý den. A co je nejlepší? Vše stihnete za 20 minut!
1. Rychlá těstovinová sádlo s rajčaty a bazalkou
Tento recept je ideální pro začátečníky, protože potřebujete jen několik základních surovin. Těstoviny, rajčata, česnek, čerstvá bazalka a olivový olej jsou vše, co potřebujete.
Ingredience:
- 200 g těstovin (jakékoliv)
- 2 zralá rajčata
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájený česnek a rajčata, která nakrájejte na kostičky.
- Nechte pár minut dusit, dokud rajčata nezměknou a nevytvoří omáčku.
- Smíchejte uvařené těstoviny s rajčatovou směsí, přidejte čerstvou bazalku a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte a vychutnejte si chutnou a rychlou večeři!
2. Sýrové toasty s avokádem a rajčaty
Toasty jsou rychlou a jednoduchou volbou, která nikdy nezklame. Tento recept je nejen rychlý, ale i zdravý, díky avokádu a čerstvým rajčatům.
Ingredience:
- 4 plátky celozrnného chleba
- 1 avokádo
- 2 rajčata
- 100 g sýra (ideálně mozzarella nebo čedar)
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi opečte plátky chleba z obou stran dozlatova.
- Mezitím si nakrájejte avokádo na plátky a rajčata na kolečka.
- Na každý toast položte plátky sýra a dejte pod gril na pár minut, dokud se sýr nerozpustí.
- Na hotové toasty dejte plátky avokáda, rajčata a trochu olivového oleje.
- Osolte, opepřete a podávejte!
3. Salát s tuňákem a vejcem
Pokud máte chuť na něco lehkého a zdravého, tento salát je skvélé řešení. Díky tuňákovi a vejci budete mít zajištěný dostatek bílkovin.
Ingredience:
- 1 plechovka tuňáka v oleji
- 2 vejce
- 1 okurka
- hrst rukoly nebo směsi salátů
- 1 rajče
- olivový olej, sůl, pepř
Postup:
- V hrnci uvařte vejce na tvrdo (asi 8 minut).
- Mezitím nakrájejte okurku a rajče na kostičky.
- V misce smíchejte rukolu, tuňáka, okurku a rajče.
- Oloupejte uvařená vejce, nakrájejte je na plátky a přidejte do salátu.
- Dochutťe olivovým olejem, solí a pepřem.
- Rychlá a výživná večeře je hotová!
4. Pikantní smažená rýže se zeleninou
Tento recept je ideální pro ty, kteří mají rádi pálivé jídlo a chtějí využít zbylou rýži. Když máte jen pár minut a málo ingrediencí, smažená rýže je perfektní volba.
Ingredience:
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička chili omáčky (nebo podle chuti)
- 1 vejce
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi s olivovým olejem osmahněte cibuli, mrkev a papriku, nakrájené na kostičky.
- Přidejte uvařenou rýži a krátce smažte.
- Přidejte sojovou omáčku a chili omáčku, vše dobře promíchejte.
- Na pánvi rozklepněte vejce a míchejte, dokud se nesmaží a nezapeče do rýže.
- Podávejte horké a vychutnejte si pikantní večeři!
5. Zeleninová polévka s fazolemi
Pro milovníky polévek je tento recept skvélé řešení. S fazolemi a zeleninou bude polévka nejen chutná, ale i plná bílkovin a vlákniny.
Ingredience:
- 1 plechovka fazolí (bílé nebo červené)
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného oregána
- zeleninový vývar
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahněte cibuli a mrkev na kostičky.
- Přidejte nakrájenou bramboru, fazole, oregáno a zalijte zeleninovým vývarem.
- Nechte povařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Dochutťe solí a pepřem a podávejte horké.
Závěr: S těmito jednoduchými recepty budete mít vždy chutnou večeři během 20 minut! Všechny jsou ideální pro začátečníky, kteří se chtějí rychle a snadno naučit vařit, aniž by strávili hodiny v kuchyni. S těmito jídly si užijete kvalitní, zdravou a chutnou večeři každý den!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.